Choď na obsah Choď na menu
 


Dekorácie do izby #1

17. 1. 2016

Často mávam dilemu, ako si vyzdobiť izbu. Väčšinou je to niečo, čo odpovedá konkrétnemu ročnému obdobiu ale potrpím si aj na celoročné dekorácie. Tu je pár z nich. :))

Paríž bol dlho mojím vysnívaným srdcovým mestom. V roku 2009 tam boli moji rodičia a doniesli mi malú Eiffelovku na kľúče s tým, že tam raz pôjdem a pozriem si aj tú skutočnú. To sa v roku 2014 splnilo. Celé 2 dni nám však v Paríži pršalo a tak sme sa na Eiffelovku ani nedostali. Nemôžem povedať, že by sa mi Paríž vyslovene nepáčil. Bolo to hlavne tým počasím ale akosi ma to neoslovilo. Podľa všetkých tých výchvalných recenzií až do neba, som si myslela, že je to niečo wow ale fakt nie. Keďže na tej skutočnej Eiffelovke som nebola, doniesla som si aspoň o niečo väčšiu, ako je tá na kľúče. Dlhý čas som ju mala položenú len tak, bez všetkého. Po čase sa mi zdala nudná a fádna. Keď som upratovala, natrafila som na dávno zabudnuté gumičky na náramky. Rozmýšľala som, čo s nimi. Vedela som, že náramky z nich určite už robiť nebudem ale bola by škoda ich vyhodiť. Zrazu sa mi zrodil v hlave nápad, ktorého výsledkom je to, čo tu teraz vidíte. Z kontextu sa vymyká asi jedine srdiečko, na ktorého štítku je veľkým tlačeným napísané: SLOVAKIA GIFT. Ale komu to prekáža? Celkovo to na mňa osobne pôsobí príjemne a energicky. Pod gumičkami si možno predstaviť čokoľvek. Môžu to byť ľudia v Paríži alebo Paríž sám v zmysle, že jej leží pri nohách. To už nechám na fantáziu. :))

 

Druhá dekorácia, je myslím ešte celkom aktuálna, keďže sa nedávno začal nový rok. Je to obyčajná fľaška na zaváranie, oblepená washi páskami, v ktorej sú papieriky s rôznymi predsavzatiami. Nikdy som na toto nebola. Vedela som totiž, že mi tie predsavzatia tak či tak nevydržia dlho a tak som sa o to ani nepokúšala. Nakoniec som si teraz povedala, že to skúsim. Tak som si na "pár" papierikov napísala predsavzatia a hodila ich do tejto fľašky. Záväzky, ktoré nejakým spôsobom nesplním alebo sa budú hodiť aj do ďalšieho roka, jednoducho hodím do fľašky 2017. Túto fľašku mám postavenú na stole, aby som mala stále na očiach, že som si niečo sľúbila a mala by som sa pokúšať splniť to.

 

Približne pre polrokom som u jednej americkej youtuberky videla niečo podobné, s tým rozdielom, že ona to mala na stene a boli to normálne tašky. Nie obyčajné igelitky, ale také tie tvrdšie - papierové. Nechcela som to mať na stene a tašky by boli na dverách od skrine príliš veľké, tak som to vyriešila týmito dekoračnými vrecúškami. Som na nich dosť zaťažená, takže nebol žiadny problém niečo podobné u mňa v izbe nájsť. Znovu som použila washi pásky, tuš, obojstrannú lepiacu pásku a samozrejme tie dekoračné vrecúška. Obsah týchto sáčočkov je známy z nápisov, len STAČÍ SI PRIAŤ zostáva záhadou. Ale myslím, že to tak aj ostane. :))

 

Tento nápad som videla už na mnohých obrázkoch ale nikdy ma nelákalo spraviť niečo podobné. A predsa je to tu! Mám ďalšie dve fľaštičky alebo "pokladničky", kde si šetrím na konkrétne veci. Napríklad táto fľaša je na knihy. (Jej obsah som nárokom vybrala, aby náhodou nevznikali hejty :D .) Opäť som použila washi pásku na prilepenie papieriku a túto pásku som prelepila pre istotu ešte obyčajnou lepiacou páskou. Je to pekná dekorácia, navyše sa mi ľahšie hospodári.

 

Tento nápad som znovu prebrala od jednej americkej youtuberky. Dosť mi to uľahčuje život. Obyčajné dni a prázdninové dni sú farebne rozlíšené. Žlté sú aj nedele a štátne sviatky. Okrem plánu na cvičenie si sem píšem aj rôzne povinnosti do školy, narodeniny a meniny. Keďže to mám stále na očiach, nič z podstatných vecí mi neunikne. Dni v týždni a mesiace mám napísané po španielsky, aby sa na mňa aspoň čo to nalepilo. Od septembra 2015 tam mám všetky mesiace až po jún 2016. Takže celý školský rok. Naozaj mi to dosť pomáha a je to taký "menší" diár.

 

Tak a dostávame sa k poslednému bodu môjho článku. Nápad pochádza znovu od zahraničnej youtuberky. Podstavec, teda vlastne to srdce, je tuším nejaký vrchnák. Pri tomto svetle to dobre nevidno ale je nastriekaný na zlato. To som docielila zlatým sprejom. Rovnako je zlatý aj dinosaurus uprostred. Ten pochádza zo zbierky mojich starých kinder postavičiek. Drevené písmená môjho mena, pôvodne mali byť na dverách mojej izby, ale nejako sme sa k tomu nedopracovali, tak našli svoje využitie aspoň tu. Túto dekoráciu mám položenú na stole pri ďalších ozdobných predmetoch. Mám ďalšie 2 podobné podstavce, oboje v tvare srdca. :D Aj na tie som nejako zaťažená.

 

Gratulujem tomu, kto sa dopracoval až sem a zároveň chcem, aby vedel, že mi tým spravil radosť. :)) 

Sofi heart

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

XEvil breaks CAPTCHA of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

LatonyaNak,26. 3. 2018 18:35

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break any antibot captcha.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"